אמירת קדיש בישיבה

האם אדם זקן או חולה שקשה לו לעמוד רשאי לומר קדיש בישיבה, או שמא יש בכך זילותא לציבור?

תשובה:

לכתחילה יש לומר קדיש בעמידה, אולם מי שקשה עליו מאד יכול לאומרה בישיבה.

מקורות:

לא מצאנו מקור לכך שיש איסור לומר קדיש שלא בעמידה, אולם מצאנו שאף השומעים את הקדיש יש להם לעמוד בשעת שמיעת הקדיש ועל כל פנים כאשר עמדו קודם לכן עי' שו"ע סי' נו ס"א ובנו"כ שם, על אופן אמירתו על ידי האומרו לא מבואר שאסור לאומרו בישיבה, אולם הדבר פשוט מדברי הפוסקים שצריך לאומרו מעומד, ולכן כאשר יש קושי בדבר נראה שיש להקל.