הזיק אתרוג מהודר בערב סוכות, כמה משלם

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
שאלה מסוכות – כיצד פוסקים בתי הדין בימינו במחלוקת הגדולה בדין אדם המזיק לאתרוג מהודר בערב החג. האם עליו לשלם מחיר האתרוג בשוק או מחיר אתרוג כשר זול.
דעת המהר"ם מינץ [ודעימה והם שו"ת אדמת קודש (ח"א חו"מ סימן סד), שו"ת נחפה בכסף (חו"מ סימן יב), שו"ת שמחת כהן (חו"מ סימן נח)] שאין משלמים על הידור מצוה ודעת החכם צבי [ודעימה והם: המשנה למלך (הנ"ל), אור שמח (פ"ב גניבה ה"ז), שבות יעקב (ח"ב סימן כט) ערוך השולחן (סימן שנד סעיף טו), שו"ת מהרש"ם (חלק ד סימן מז)] צריך לשלם דמי שוויו בשוק.

האם נאמר שהמזיק המוחזק יכול לטעון 'קים לי' כסברת המקילים?
תודה רבה מקרב לב.

תשובה:

שלום רב,

לא ידוע לי על מנהג מסוים בעניין.
באופן כללי אם יש מחלוקת הפוסקים שלא הוכרעה בשו"ע ונו"כ ניתן לטעון 'קים לי'. הש"ך בחו"מ סי' קכח סק"ה כותב שלא ניתן לטעון 'קים לי' כשני פוסקים כשיש שלושים פוסקים שחולקים עליהם.