האם אפשר לברך ברכת אשר יצר לפני נטילת ידיים – אכילת בשר אחרי לקיחת כדור לרפואה, חלבי

שלום לכבוד הרב.
1.האם נטילת ידים ל"אשר יצר" מעכבת את הברכה ?
2.האם אפשר לאכול "בשרי" אחרי לקיחת כדור לרפואה "חלבי"?
תודה וכל טוב

תשובה

שלום רב!

1. אם יש אפשרות ליטול ידיים על ידי מים, ראוי להחמיר וליטול קודם ואחר כך לברך, אבל מי שאין לו אפשרות ליטול ידיו במים יכול לברך אחרי שמנקה את ידיו, כלומר שמנקה את ידיו על ידי שמשפשף אותם בבגדו או במגבת או מטפחת נקיה.

2. אם אתה בולע את הכדור על ידי משקין, ואינך מוצץ ואינך טועם את התרופה, אפשר לאכול בשר מיד אחרי לקיחת התרופה.

מקורות

1. עיין משנה ברורה סימן ד' ס"ק ס"א.