חתן וכלה שלא שכרו את חדר הייחוד

חתן וכלה בזווג שני שכחו לשכור את חדר היחוד מהבעה"ב וההורים שלמו שכירות כמובן לכל האולם כולל חדר היחוד היש שאלה להלכה בהיחוד שלהם?

תשובה:

שלום רב,

אין שום שאלה בהלכה, מה שהחתן משלם דמי שכירות היא חומרא יתירה שרק בית בריסק נהגו, החזון איש לא הקפיד על כך.
מצד הלכה צריך שהחדר יהיה מיועד עבור הייחוד של החתן והכלה, וזה קיים בכל חדר ייחוד שהאולם מקצה. בנוסף לכך מה שהמחותנים משלמים עבור החתן גם מקנה לו את החדר מדין זכיה.

מקורות:

עיין ספר נטעי גבריאל נישואין ח"א פרק לז סעיף ג.