האם יתכן שבחצר השותפין העץ יהיה שייך רק לשותף אחד

האם בחצר השותפין יתכן מצב שעץ יהיה שייך לאחד השותפים?
בחצר השותפים יש עץ שאחד השותפים טוען שהוא ופירותיו שייכים לו בלעדית. וזאת בטענה שהוא רכש את העץ מהדייר הקודם עם רכישת הדירה.

למי שייך העץ?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שייך שהעץ יהיה שייך ליחיד, אם הוא קנה אותו מכל השותפים. אבל הטוען כך חייב להביא הוכחות שאכן קנה (או שהמוכר שלו קנה) מכל הדיירים את העץ.

מקורות:

שותף אין לו חזקה לטעון שהוא קנה לגמרי רק אם החזיק בכולה. עיין רמ"א חו"מ סי' קמט סעיף ב. בנוסף לכך מסתבר שהיום אין השכנים מקפידים על מי שאוכל את הפירות ואין לו חזקה.