גבינה שהגויים מקשים במעי הבהמה, האם היא אסורה מדאורייתא או מדרבנן

בכמה מדינות באירופה הגויים הכפריים עדיין מקשים את הגבינה במעי הבהמה. האם הגבינה אסורה מדרבנן או מדאורייתא?

תשובה

גבינות שעשו גויים אסורים מדרבנן, וכפי שמבואר בשולחן ערוך יורה דעה סימן קט"ו.

הטעם שאסרו חכמים לאכול את הגבינות שלהם הוא משום שחששו שמעמידים [מקשים] במעי בהמה נבלה, ודבר שמוקשה על ידי נבלה אסור מדרבנן.

יש לציין שהאיסור לאכול גבינות גויים אינו רק במקום שהם מעמידים [מקשים] את הגבינה על ידי קיבה של בהמה, אלא אפילו במקום שעושים את הגבינה בצורה אחרת, הרי הם אסורים באכילה. וכפי שמבואר בשולחן ערוך [שם] ועי"ש ברמ"א ובש"ך.