נכתב בכתובה שם הסב במקום שם האב, כתובה כשאבי החתן גוי

האם כתובה בנשואי בן יהודיה שאביו גוי פסולה כאשר שם אבי החתן נכתב שם סבו אבי אמו?

תשובה:

שלום רב,

אם כתבו בן פלוני כאילו הסב הוא האבא הכתובה פסולה, אפילו אם החתן קורא לעצמו כן בעליה לתורה.
אם כתבו פלוני ששם אבי אמו פלוני הכתובה כשרה.
לגבי כיצד לכתוב לכתחילה, יש אומרים שלא לכתוב כלום, יש אומרים לכתוב שם אמו (חוץ מאם קוראים לאמו דומה לשם של גבר כגון יונה או שמחה) ויש אומרים לכתוב פלוני ששם אבי אמו פלוני.

מקורות:
שו"ע אבן העזר סי' קכט סעיף י ופתחי תשובה שם ס"ק כו.
לעניין לכתחילה עיין בספר כתובה כהלכתה פ"ו סעיף יא.