צוואה תקיפה לפי דין תורה

חמי, אינו שומר תורה ומצוות, הוא גר בארה״ב. הוא מגיע לביקור לארץ וביקש שאברר לו את הנושא הבא: בעלי הוא הבן היחיד שלו, ולנו עשרה ילדים בע״ה. אנחנו בתהליכי גירושין. למרות מצבי המשפחתי – חמי בקשר מצוין איתי. בצוואה שלו הוא רוצה לחלק את רכושו כך שבעלי יקבל חלק מסוים, וכל ילד וילד יקבל סכום מסוים, וכן הוא רוצה לתת גם לי. אני אמרתי לו שיש כאן בעיה הלכתית. כי בעצם כל הירושה תהיה שייכת מדיני התורה לבעלי, אפילו אם הוא מחלק אחרת בצוואה. כך שגם אם הוא כותב שהוא רןצה שכל אחד מצאציו יקבל סכום מסוים – יש כאן לדעתי משום גזל.

חמי מבקש לדעת איך בכל אופן תהיה לו אפשרות להשאיר גם לי ולנכדים.

בברכת התורה.

תשובה:

שלום רב,

יש לערוך צוואה שתקף לפי דין תורה, הצוואה מבוססת על מתנה מחיים בתנאים שיהיו דומים לירושה. ניתן להוריד צוואה כאן, אבל רצוי להיות בקשר עם דיין בבית הדין כדי לבדוק אם הצוואה נעשתה כראוי.

ניתן לפנות למזכירות בית הדין נתיבות חיים בדוא"ל: [email protected]