משבר גיל ה-40

שלום כבוד הרב יש לי שאלה אליך בקשר לשלום בית אני נשוי עים 2 ילדים מקסמים ואני עכשיו נימצא באיזה שהוא פרק של בעיות בנשואים שלי ואני נימצא באיזה שהוא משבר אמצע החיים אגב אני בעל תשובה שבת בית כינסת לימוד תורה רצתי לישאול את הרב אים הרב מבין את המושג משבר גיל ה40 ואני בן 39 ואני עכשיו ניכנסתי למשבר כזה שפיתאום אתה נימצא באיזה שלב של החיים שפיתאום אתה מבולבל ולא יודע מה אתה רוצה מימך ודוקא שאתה בגיל ה 40 של אמצא החיים אני נימצא במצב של בילבול פיתאום אני רוצה להיות לבד עים עצמי להיתגרש ולעזוב את הבית להיות לבד ופיתאום אתה רוצה לעשות דברים שלא עשתי אותם לפי הרבה שנים אומנם אני מאמין בשם יתברך שהכול לטובה והא בסך הכול מחליט לאן הכיון שלי אך החיים ממשכים קדימה ופיתאום אני נעצר ושואל את עצמי לאן אני רוצה להוביל את הסירה שלי רצתי לישאול אותך אים הגמרא או המשניות או המוסר מכיר שלב כזה בחיים של משבר גיל ה40 הרי התורה מכירה בהכול אגב אני עים אישתי בטיפול זוגי אצל המטפלת מיטעם המדינה בקשר לקשר ולתיקשורת שלנו אני נותן מעצמי שלב שאני מוכן לבוא לבית עים הרגשה אחרת של של בית תקין וכשר הכול בסדר אגב שאלתי אליך אים כדי להמשיך לטפל בזגיות אצל מטפל זגיות ואים התורה מתירה טיפול כזה לגבי המשבר אים הרב מבין למה אני מיתכון ולמה יש משבר אמצע החיים בתודה

תשובה:

שלום לך.

כפי שאתה מתאר אתה אכן נמצא במצב מאד לא קל, מבלבל מאד ומתסכל עוד יותר.

הרצון להספיק פתאום את כל העולם שלא הספקת להכיר והתחושה כי החיים הולכים ונעלמים הם אלו המביאים את התחושות המלוות אותך בתקופה האחרונה.

לשאלתך: אני עדיין לא מצאתי התייחסות מפורשת למשבר אמצע החיים בחז"ל אך אין זה אומר שזה לא קיים אלא שאני עדיין לא מצאתי.

התחושות שלך הן לגיטימיות אך מצריכות אכן טיפול מתאים שלא כל תחושה או מחשבה או פנטזיה שעוברת בנו אנו מביאים אותה מידיית לידי מימוש, אלא עבודת החיים שלנו היא לדעת להבחין ולשים לב לכל אחד מהדחפים שיש לנו מה המניע של הדחף הזה, האם זה אכן טוב עבורי או שמא אולי אפילו הרסני בשבילי.

אם אתם מרגישים שהטיפול הזוגי מועיל לכם אז בוודאי שתמשיכו עם זה הלאה, אם לא צריכים לבדוק למה זה לא עוזר, בכל מקרה נראה לי שכדאי גם לשוחח עם המטפלת הזוגית אולי כדאי גם לשלב טיפול פרטני עבורך להקל מעליך את התחושות שמלוות אותך.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.

הרב יהודה ליב אוירבך
אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
טל. 02.6587003
נייד. 052.7643333
פקס. 02.6587006