טלטול בשבת בעיר חילונית

אני גר בבני ברק, ולפעמים הולך לטייל או לבקר ידידים בעיר הסמוכה "גבעת שמואל".
1. השאלה היא האם אני יכול לטלטל שם חפצים בשבת, למרות שזה עיר חילונית ומתברר שיש פקפוקים בעירוב שם, או שאני יכול לסמוך שאם יש שם רב עיר בודאי עושה עירוב כמו שצריך.
2. והאם יש מקום להקל יותר אם אשתי תטלטל או שאין הבדל בזה.

תשובה

שלום רב!

1. אינני מכיר כלל את המקום, ולא את הרב שם, ואינני יודע כלל מהי רמת ההידור של העירוב, ולכן אינני יכול לומר לך איך לנהוג ביחס לעירוב שם, כמובן שאם ידוע לך שהרב של המקום הוא אדם חשוב ותלמיד חכם שאפשר לסמוך עליו, אתה יכול לשאול אותו אם אפשר לסמוך על העירוב, ואם הוא יאמר לך שאפשר, אתה יכול לסמוך עליו ולטלטל שם, אמנם כל זמן שלא ברור לך שיש שם עירוב שאפשר לסמוך עליו, אסור לטלטל שם,

2. אשה חייבת בשמירת שבת בדיוק כמו איש, לפעמים יש מנהגים של חומרות שרק הבעל מחמיר, והאשה פחות, אבל דברים שאסורים מעיקר הדין, אסורים לאשה בדיוק כמו לאיש.