שכן שהרחיב ומונע את הגישה לשעוני הגז

שכן הרחיב דירתו וחסם גישה לשעוני גז. האם חייב כעת להעבירם על חשבונו?

פירוט: הגישה לשעוני הגז עברה דרך חצר שהיתה רכוש משותף, הרחבת הבניה חסמה את המעבר, כעת השעונים בשטח משותף אך ללא גישה. חברת הגז תובעת העתקת השעונים למיקום חדש (עלות גבוהה מאוד). המהנדס והאדריכל התרשלו או פשעו וברשיון אין התיחסות לענין.

תשובה:

שלום רב,

אם רק שכן זה קיבל הרחבה לדירתו והשכנים בטוב ליבם הסכימו לכך, שכן זה חייב להעביר את השעונים על חשבונו.
אם כל השכנים קיבלו הרחבה לדירתם (בין אם הם מממשים אותה היום ובין אם לאו) ושכן זה לא קיבל הרחבה מעבר למגיע לו לפי חלקו היחסי ברכוש המשותף, מתברר שכל השכנים חייבים להשתתף בהעברת השעונים, כיון שגם הם מרוויחים מכך שבונים בחלק זה, שהרי הם קיבלו הרחבה דומה לדירתם.