לצאת בשבת מרשות היחיד לרשות הרבים, בבגדים, בשעון יד, עם שקית פיצוחים

שלום למדתי בדמגא במסכת שבת את דיני הוצא מרשות היחיד לרשות הרבים ויש לי כמה שאלות.
1. מה קורה אם דברים שלבושים אלי כמו שעון ועוד כל מני כשאני יוצא מרשות היחד לרשות הרבים מותר לעשות את זה בשבת ?

2. מותר לצאת בשבת עם שקית פיצוחים ביד או בקבוק שתיה ?

תשובה

שלום רב!

1. מותר לצאת מרשות היחיד לרשות הרבים כשהוא לבוש בבגדיו מכיון שהבגדים שלו טפלים לגופו ואינו נחשב משוי.

וביחס לשעון יד אם הוא משמש גם כתכשיט [כגון שעון זהב] מותר לצאת איתו לרשות הרבים. [הדרך לבחון אם השעון הוא גם תכשיט, הוא על ידי שיחשוב אם היה לובש את השעון גם אם הוא לא היה עובד], ושעון יד פשוט, [שאינו תכשיט], נכון להחמיר ולא לצאת איתו לרשות הרבים, ומי שמקל יש לו על מי לסמוך.

2. אסור להוציא שקית פיצוחים או כל אוכל ומשקה אחר מרשות היחיד לרשות הרבים.

מקורות

1. בעניין יציאה עם בגדים עיין ברמב"ם הלכות שבת פרק י"ח הי"ז, ובעניין יציאה לרשות הרבים בשעון יד, עיין בספר דינים והנהגות לחזו"א פי"ד ס"ח שדעתו שאין לצאת בשעון יד בשבת, אמנם עיין באגרות משה או"ח סימן קי"א שכתב שמן הדין נראה להקל שכל שעון [אפילו אם אינו תכשיט] נחשב כמלבוש ומותר לצאת איתו לרשות הרבים אמנם כתב שראוי ליראי שמים לא ללבוש שעון בשבת. ועיין בספר שמירת שבת כהלכתו פי"ח הערה קי"א שכתב שדעתו של הגרש"ז אוירבך זצ"ל שמכיון שרגילים כולם ללבוש שעון הרי זה נחשב מלבוש ולכן כתב שמי שמקל ויוצא לרשות הרבים עם שעון יש לו על מי לסמוך.