בעיות של איסור ריבית באברדרפט ובכרטיס אשראי מסוימים

שלום רב!

יש לי שתי שאלות בנושא ריבית.
ראשית, אם אני במינוס בבנק ואני משלם ריבית אני חוטא בריבית האסורה?
שנית, ישנם היום כרטיסי אשראי שנותנים לך לקבוע כמה לחייב אותך באותו חודש מתשלומים ששילמת בכרטיס והנותר עובר לחודש הבא, האם זה מותר? ואם לא, בשביל לאזן כך שלאחר כמה חודשים מועטים כאלה לא היה במינוס ולא אצטרך להעביר תשלומים לחודש הבא?

תשובה:

שלום רב,

לבנקים יש היתר עיסקא המנוסח באופן שלא יהיה איסור ריבית באוברדרפט. עדיין יש בעיות בכך (הבעיה העיקרית היא חוסר גמירות דעת מצד הבנק) ולכן ראוי לירא שמים להימנע ככל האפשר מלהיכנס לאברדרפט, אבל מצד שני לא ניתן לומר על דבר שיש צדדים להתיר ושרוב הציבור נוהג להקל שהמקילים עוברים על איסור ריבית ח"ו.

בכרטיס אשראי כזה (כרטיס אקטיב או כאל פיקס מחברת כאל) קיימת בעיה של ריבית כמו באוברדרפט בבנק. מי שיש לו את היכולת להימנע מאוברדרפט ראוי שיימנע גם מריבית זו ולכן יש לקבוע את סכום התשלום החודשי לסכום העולה על מסגרת האשראי, כך שלעולם לא יידחה התשלום לחודש שלאחריו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כאמור, גם אוברדרפט מותר, אלא שראוי להחמיר.
    אם הדרך היחידה לצאת מהאוברדרפט היא לקחת הלוואה מהבנק ולפרוס לתשלומים, ניתן לעשות כן, אבל עדיף לקחת הלוואה מגמ"ח ללא ריבית כלל כדי לצאת מהאוברדרפט.