פתח ברז ראשי וגרם נזילה לאחד השכנים

שלום רב,
במהלך בדיקת צנרת המים של הבניין סגר אחד השכנים את השיבר הרשאי של המים ולאחר מכן פתח בחזרה ומיד לאחר הפתיחה התחילה נזילה בצינור המים של אחד השכנים כתוצאה מזרם מים חזק שהתחיל בפתאומיות. האם השכן שפתח את השיבר חייב לשלם עבור התיקון.

תשובה:

שלום רב,
השכן שפתח את השיבר פטור מלשלם.

נימוקים:
צינור שמתפוצץ כשפותחים את השיבר אינו שווה כלום. גם השכן שפתח לא היה צריך לדעת שמזיק בכך ומזיק באונס פטור. עיין שו"ע חו"מ סי' שעח סעיף ג.