ייעוץ למעוכב שידוך בענין החלפת שם

לכבוד כבוד הרב, אני בן 29 עוד מעט כבר בן 30 עדיין לא התחתנתי וגם לא מצאתי את זיווגי, אני ישמח מאוד אם כבוד הרב יעשה בעבורי עיון לעומק ויברר לי האם יש לי בעיה בשם שלי? שמעון בן שרה בתודה מראש ממני שמעון,

תשובה:

שלום רב,

אינני יודע על כל בעיה בשם שלך, ולא נראה לי שהעיכוב תלוי בשם בכלל.

אנסה בכל אופן להציע לך כמה דברים שאולי יעזרו:

1 – והעיקרי, להזכר אם פגעת במישהו והוא לא מוחל לך.

2 – להזכר אם פעם הבטחת למישהי נישואין, ובסוף לא נישאתם. אם יש לך ספק הכי קל בזה, תרוץ לעשות התרת נדרים וקללות בפני  עשרה.

3 – להתפלל על בחורים בני גילך שעדיין לא נישאו

4- לתרום לאלו שמתפללים 40 יום, או יום יום עד שיבוא הזווג (קופת העיר, קבר רחל, ועוד מוסדות).

4 – לא להתייאש. ללכת לשדכניות חדשות…

5 – תעשה מאמץ להשאר שמח. כי אף אחת לא רוצה בחור עם פרצוף מסכן..

בהצלחה במהרה.

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לכבוד כבוד הרב הרב אליהו בר שלום, הצלחת אולי להציל אדם ממות שהייה ממש על סף – – אתה חזק חזק חזק, אהבתי מאוד את תשובתך, כשקראתי את תשובתך הקולעת בול למטרה הרגשתי כי בגוף שלי מתקררת ב מקווה קר כמו שאני אוהב, אמרת דברים שיושב כבר אצלי שנים ואני לא עושה כלום, זה רק יושב אצלי בלב, על סף איוש הגעת אולי להציל אותי ולהוציאתי ממסגר נפשי ,כבוד הרב מציין ב 1 – ו 2 דברים שאכן קראו בעבר שלי, ואני כולי צמרמורת איך אמרת דברים מדוייקים שיושבים אצלי בלב כבר הרבה זמן.