חיוב יום טוב שני לבן חו"ל שמגיע לבקר את ילדיו בארץ

אישתי ואני חיים בדרום אפריקה ב8 השנים האחרונות לצרכי עבודה ילדנו גרים בארץ ואנחנו מבקרים אותם פעמיים בשנה שאלתי היא האם אנחנו צריכים לחגוג את החגים יומיים כמו שחוגגים היהודים ילידי המקום? בתודה מראש ע..

תשובה

שלום רב!

אני מבין ממך שהילדים שלך כבר גדולים ואתה רק בא לבקר בארץ פעמיים בשנה, ומכיון שאתם גרים בדרום אפריקה וזהו הבית שלכם הקבוע, גם אם אתם מבקרים בארץ פעמיים בשנה, אתם נחשבים בני חוץ לארץ, ואתם צריכים לחגוג שני ימים יום טוב כבני חוץ לארץ.