שתה מים, ואחר כך רוצה עוד פעם לשתות, האם צריך לחזור ולברך – בירך שהכל על שתיה, ואחר כך אוכל מאכל שברכתו שהכל

בסד
1.אם אני שותה מים מהמקרר ואחרי כמה זמן אני רוצה שוב לשתות האם אני צריכה לחזור ולברך?2.שתיתי וברכתי שהכל ואחכ אני רוצה לאכול משהו שברכתו שהכל האם אני צריכה לחזור ולברך?

תשובה

1. כל זמן שלא חשבת בדעתך, שאת כבר לא רוצה לשתות יותר, את לא צריכה לברך, אבל אם חשבת בדעתך (מחשבה גמורה) שאת כבר לא רוצה לשתות יותר, ואחר כך התחרטת ואת לשתות עוד כוס, צריך לחזור ולברך.

ולכתחילה אם שותים כוס שלימה של מים, שיש בה שיעור לברך ברכה אחרונה, ואת מתכננת לשתות עוד כוס בעוד חצי שעה, צריך לברך ברכה אחרונה אחרי הכוס הראשונה, ואחר כך כשתשתי עוד פעם, תחזרי ותברכי ברכת שהכל.

2. אם בזמן שבירכת על השתיה היה בכוונתך לפטור את המאכל, בברכה שאת מברכת על השתיה, את לא צריכה לחזור ולברך, אבל אם לא תיכננת לאכול ורק אחרי שבירכת החלטת לאכול, את צריכה לברך על המאכל שהכל.

מקורות

1. משנה ברורה סימן קע"ט ס"ק ג' ט"ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב.
    לא הבנתי את התשובה למספר 2. אם אוכלים מאכל כמו גבינה שברכתו שהכל, ושותים מים, על כל דבר מברכים בנפרד? תודה וכל טוב