כסוי ראש לגרושה

בס"ד
אני גרושה קרוב ל 5 שנים, מגדלת חמישה ילדים לבד, עובדת מאוד קשה לפרנסתי ומחייתי. שאלתי היא לגב כיסוי הראש. האם ניתן להתיר לי להוריד את הכיסוי? אני ממש נחלשת ברוחי ומרגישה כ"כ עצוב שאני עוטפת את הראש. גם ככה אני מקריבה את חיי לגידול הילדים ומוותרת על כ"כ הרבה דברים… הכל למען שלומם וביטחטנם, למה גם לכסות את שערותיי? כמובן שאני לא מסוגלת לעשות משהו שהוא איסור, אבל העניין הזה מפריע לי ומצער אותי לאחרונה. אני מאוד צעירה וכולם חושבים שאני נשואה… ההיתי רוצה לדעת אם יש מקרים שמתירים להוריד את הכיסוי כמו במקרה שלי.

תודה רבה, מצפה לתשובת הרב

תשובה

שלום רב!

אני מאוד מבין את הקושי שיש לך, אמנם מכיון שהיית נשואה את חייבת לכסות את הראש, ואין היתר לגרושה ללכת ללא כסוי ראש, הקדוש ברוך הוא יתן לך כח להמשיך לטפל בילדייך ומי ששומר את תורת השם, גם כשקשה לו, יש לו זכות גדולה מאוד והשם יצליח את כל דרכייך.  חג שמח!

מקורות

עיין בבית שמואל אבן העזר סימן כ"א סק"ה ובפתחי תשובה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב המשיב
    לא הייתי נמנע מלהזכיר את תשובת האגרות משה להתיר לאשה גרושה ללכת ללא כיסוי ראש בכדי להקל עליה למצוא שידוך
    בברכת מועדים לשמחה
    מרדכי פוגל

  2. שלום רב! תודה על ההערה, אבל מהשאלה נראה שהסיבה לזה שהיא רוצה ללכת בגלוי ראש, אינו כדי להקל על עצמה למצוא שידוך, אלא מטעמים אחרים שאינם מתירים ללכת בגלוי ראש.