משמעות השם ליעד

בהקשר לקביעת שם, האם השם ליעד הוא טוב? אשמח לעזרה אני מאוד זקוקה למידע אז אשמח עם תענו לי בהקדם.

תשובה:

אינני יודע על שום משמעות.

אולי השם "לי-לעד", יש לו משמעות, כביכול לומר שבן זה יהיה לכן לכם. אבל "לי עד" אין לזה שום משמעות בלשון הקודש [אדרבא: בעברית נקיה המשמעות היא לא טובה, כי "עד" זו הגבלה מסויימת, כלומר "עד" שיהיה כך וכך. ואילו אתם רוצים את הבן לתמיד…).

ואגב: בכתובים זה דווקא מופיע בהקשר לא טוב, הוא הפסוק אשר קראנו לאחרונה ביום הכפורים שאמר יונה הנביא "היטב חרה לי עד מות".

אינני יודע למה לחפש שמות משונים, אשר בדור הבא לא יהיו מודרניים, והבן יכעס על הוריו שקראו לו בשם שהיה 'אופנתי' רק בזמן הלידה שלו. יש שמות יציבים כבר מאות שנים, אברהם יצחק יעקב משה אהרן יוסף דוד שלמה שאול חגי יונתן בנימין, ועוד אלף שמות.

חג שמח..

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה