להחזיר כובע חדש מבלי לגלות שלבשו אותו כמה שעות

קניתי כובע חסידי לבן שלי. בני חידש את הכובע במשך השבת ושם לב שהשולים צרות וצריך להחליפו, כמובן שמיד שם את הכובע בצד ולא הלבישו יותר,
הכובע חדש לחלוטין ואין כמובן שום שינוי או קלקול.
האם מחובתי לומר למוכר שהלבישו את זה כמה שעות, (שכמובן בדרך כלל מחפשים סיבה לא להחליף) או שכיוון שכובע זה מוצר שקונים פתוח (בשונה מחולצה וכדומה שקונים סגור ואם פותחים אין להחליף) ובפועל בחנות את הכובע שמוכרים לי כבר מדדו עשרות ואולי מאות אנשים ונשאר חדש, רק שמעבירים ע"ז קצת אויר לפני שמוכרים. ובפרט במקרה זה שהוא במצב הקניה שהמוכר לעולם לא יזהה אם הולבש כמה שעות או לא.

תשובה:

שלום רב,

אם לא ניכר שום דבר על הכובע אינך צריך לומר למוכר.

נימוקים:

רוב הלקוחות אינם מקפידים על כך. גם אדם שהיה מקפיד אם היה יודע אין בכך איסור אונאה, כיון שאם לא ידע לעולם גם לא יצטער על כך. כן הוכיח הגר"י גרוסמן (אינני זוכר היכן) מהתוספות ביבמות דף נו ע"א ד"ה מת.