לאכול בשר כשר בביתו של אדם שיש לו מסעדה שאיננה כשרה

שלום!
בעניין הכשרות. אני יודעת שאסור לאכול ולקנות מוצרים ממסעדה שאין לה תעודת כשרות, למרות שהמוצרים עם כשרות, כי חל איסור לפרנס מקום שמחלל שבת.
יש לנו חבר בעל מסעדה כזו המזמין אותנו מדי פעם לאכול אצלו בבית (מדובר בבשר חלק עם הכשר, ששם אותו על האש ובצלחת חד פעמית). האם מותר להענות להזמנתו ולאכול אצלו? הרי אין כאן פרנסה של המסעדה כי הוא בעל המסעדה.
בנוסף, מה קורה אם הוא מביא לנו בשר כזה ללא תשלום, לשימוש בביתינו?
תודה רבה ובשורות טובות!

תשובה

שלום רב!

הרבה פעמים אנשים שמוכרים דברים שאין להם הכשר, גם הדברים שהם מוכרים עם הכשר, יש להם הכשר מזוייף, אמנם אם אתם יודעים שהבשר שהוא נותן לכם, הוא כשר, מותר לאכול אותו, אבל ברצוני לציין שאם הוא מבשל את הבשר או צולה אותו בכלי או ברשת, שהוא  משתמש בו תמיד גם כדי לבשל את הבשר שאיננו כשר, אסור לאכול גם מהבשר הכשר שנצלה באותו רשת.

2. אם הוא נותן לכם בשר, כדי שתכינו בבית, אין בזה שום בעיה.

חג שמח!