טבילה לבעל קרי ביום הכיפורים

מי שראה קרי ח"ו ביום כיפור, ונפשו עגומה עליו מאד. האם יכול לטבול במקוה?

תשובה

אסור לבעל קרי לטבול ביום הכיפורים.

מקורות

השולחן ערוך בסימן תרי"ג, ועוד הרבה פוסקים פסקו שאסור לבעל קרי לטבול ביום הכיפורים. ואף שהיו מעט גדולים שהתירו למי שליבו נוקפו, ובפרט לחזן לטבול (בתנאים מסויימים) מכל מקום אין ללמוד מזה לכל אדם. ולכן אין לטבול כלל ביום הכיפורים ועיין חזון עובדיה דיני חמשה עינויים ס"ק ל"ט.