עשרת ימי תשובה

מדוע עשרת ימי תשובה הם דווקא עשרה ימים, ולא שבעה, הרי המספר שבע הוא מספר מרכזי וחשוב בתורה, ובפרט בכל הנוגע לשבתות ומועדים, כמו- היום השביעי, החודש השביעי, שבע שבועות של ספירת העומר, שבעת ימי סוכה ומצה, וכדומה.

תשובה

מספר עשר הוא גם כן מספר חשוב ומיוחד, שכן בעשרה מאמרות נברא העולם, ובמתן תורה היה עשר דברות, וכידוע שישנם עשר ספירות, שהם השורש של סדר הנהגת העולם כולו. ובוודאי שיש בזה עניינים גבוהים ועמוקים.

לעצם שאלתך, ראשית, עשרת ימי תשובה בנויים גם על שבע וגם על עשר, שני ימי ראש השנה ויום הכיפורים, ושבעת הימים שביניהם, בנוסף לכך, המספר שבע הוא עצם הבריאה והמספר עשר הוא כללות הבריאה, וכל שנה הבריאה כביכול חוזרת לשורשה ומתחדשת לשנה נוספת בתוך מכלול כל שנות עולם שהם שבעת אלפים, ועל כן בדווקא ימים אלו מצויינים בעשרה.

מקורות:

פירוש הגר"א לספד"צ פרק ב.