מקום הדין כשאב תובע את בתו הנשואה לדין תורה

מה הדין של בת נשואה הנתבעת ע"י אביה לדין תורה האם חייבת ללכת אחריו למקום בו תבע אותה או שיכולה לבחור מקום אחר?

תשובה:

שלום רב,

יש להקדים, ראוי להתאמץ ככל האפשר שלא למצות את הדין עם האבא ולהתפשר ככל היכולת. מריבה של בת עם אביה עלולה לגרום לעבור על איסורים חמורים ביותר.

בן או בת שאינה נשואה, הדין הוא שאם האב גר בעיר אחרת הבן חייב ללכת לדון בעירו של האב, אבל האב חייב לשלם את הוצאות הנסיעה. ואם גרים בעיר אחת הבן או הבת יכולים לבחור בית דין בעיר כרצונם.

לגבי בת נשואה שגרה בעיר אחרת, אם בעלה מקפיד עליה שלא תסע יצטרך האב לבוא למקום מגורי הבת, אבל אם הבעל אינו מקפיד תצטרך הבת ללכת אל האב והאב ישלם את ההוצאות.

מקורות:

רמ"א חו"מ סי' יד סעיף א ויו"ד סי' רמ סעיף ח. לגבי עיר אחת עיין בספר רוח חיים חו"מ סי' יד אות ה. לגבי נשואה עיין שו"ע יו"ד סי' רמ סעיף יז וש"ך ס"ק יט.