מעשר כספים מהכסף שהולך משכירות למשכנתא – האם צריך

שאלתי בדיני מעשר כספים, אם קניתי דירה ולקחתי הלוואה גדולה בכדי לשלמה, בינתים אני גר בשכירות ומשלם שכירות ומשכנתא על הדירה מדמי השכירות של הדירה הקנויה, שאלתי האם יש להפריש מעשר כספים על הכסף שהולך מהשכירות למשכנתא, לקרן או לריבית?

תשובה:

שלום רב,

את חלק הריבית מהתשלומים אתה יכול להחשיב כהוצאה. אתה יכול לנכות אותו מדמי השכירות של הדירה הקנויה ולהפריש מעשר מהשאר.
את חלק הקרן אינך יכול להחשיב כהוצאה כיון שבסופו של דבר תישאר עם הדירה. וכן דמי השכירות על הדירה הקיימת אינם נחשבים כהוצאה, כיון שהם לצרכי מחייתך ואינם קשורים עם ההכנסות.