מוקצה בכלים ומאכלים שלא חשב מראש להשתמש בהם

השו"ע או"ח תצ"ה פוסק ביו"ט כדעת רבי יהודה במוקצה. לכאורה עפ"י כללו של ר"י במוקצה "פירות לאוצר" שאינם מיודעים לאכילה עכשיו דווקא צריכים הכנה מבעוד יום. האם עפ"ז יאסרו למשל אוכלים הנמצאים במקפיא לעת מצוא שלא חשב עליהם, קופסאות שימורים, כלים מהמחסן וכדו' שלא חשב עליהם? תודה

תשובה

מאכלים שנמצאים בפריזר, וקופסאות שימורים שנמצאים בארון במטבח, אינו מוקצה ביו"ט ולא צריך לחשוב ולייחד את זה מבעוד יום, ואינו דומה לפירות שהניח באוצר, מכיון שכל מאכל שנמצא בבית, לא קונים אותו בשביל לאחסן, אלא כדי לאכול אותו, ואף שיתכן שיעבור הרבה זמן עד שיאכל אותו, אבל כל יום ויום יש לו אפשרות להחליט שהוא רוצה לאכול את זה, וזה עומד לאכילה בכל זמן.

0 replies on “מוקצה בכלים ומאכלים שלא חשב מראש להשתמש בהם”