הסרת איפור ביו"ט, וטבילה בליל יו"ט שני

לכבוד הרבנים שלום רב,
אשתי צריכה לטבול בליל יו"ט שני של ראש השנה,
רצונה לשאול 1. האם מותר להתאפר באיפור קל בערב ראש השנה, באופן שירד על ידי שטיפה,
2. האם מותר להשתמש במסיר איפור בחג באופן שאין חשש סחיטה,
נודה לכבוד הרב אם יתן הוראות כליליות בהכנות למקוה כשיוצא ביו"ט שני, מה לעשות בערב החג ומה לעשות בחג.
תזכו למצות
ןשנה טובה

תשובה

1. אם האיפור יורד על ידי שטיפה במים, מותר להתאפר מערב החג.

2. מותר להסיר איפור גם על ידי חומרים, ודווקא בתנאי שאין חשש סחיטה.

בעניין ההכנות לטבילה: בערב יום טוב צריך לרחוץ ולחפוף, וצריך לסדר את השער, בצורה שהם לא יסתבכו.

במשך הזמן (משעת הרחיצה של ערב יום טוב) עד הטבילה צריך ליזהר שלא להתעסק בדברים שחוצצים, ואם התעסקה עם משהו והתלכלכה, תרחץ את עצמה מיד.

לפני הטבילה תעיין ותבדוק היטב את כל גופה ושערות ראשה שלא יהיה בהם דבר החוצץ, כמו כן צריך לחצוץ שיניים לפני הטבילה, ולרחוץ את בית הסתרים ובית הקמטים במים. (מותר גם במים חמים).