תיק בהוצאה לפועל – האם לגבות את הוצאות הגביה בתיק

פתחתי תיק בהוצל"פ נגד אדם שחזר לו שיק
כעת הוא מעוניין לשלם אך לטענתו אינו חייב בהוצאות פתיחת התיק נגדו
האם מותר לי לגבות רק את החוב או גם את הוצאות הגבייה ?

בכבוד רב

תשובה:

שלום רב,

ניתן לגבות ממנו את הסכום הרשום על השיק בלבד.
הוצאות גביה ניתן לחייב רק מי שסירב לבית דין. ריבית בכל מקרה אסור לגבות.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' יד סעיף ה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התובע משלם אגרת פתיחת תיק ואינו יכול לחזור ולתבוע מהנתבע. אם התובע יוכיח שלא היה לנתבע שום צד להפטר וגם מצבו הכלכלי טוב, ולא נמנע מלשלם ללא בית דין רק כדי להכביד בהוצאות על התובע יש מקום לחייב את הנתבע בהוצאות.