עבודה בבית מלון בשבת

מה הדין של בית מלון שעובד ונותן שירות לאורחים בשבת? ואיך יש לבית מלון התר לעבוד ולשרת לקוחות בשבת?

תשובה

יש הרבה בתי מלון שמנוהלים על ידי שומרי שבת, וכל השירות שהם נותנים לאורחים הוא בלי לחלל שבת, כמובן שצריך הרבה ידע, כדי לדעת איך לנהל מקום כזה מבלי לחלל שבת, אבל הדבר אפשרי.

אני לא ידוע בדיוק על איזה בעיה של חילול שבת אתה מתכווין אם אתה לא מבין איך אפשר לקחת שכר שבת, התשובה היא: שכל אדם שבא למלון הוא בא לפני שבת והולך קצת אחרי שבת והשכר על השבת ניתן בהבלעה.