שוכר שרוצה לעזוב את הדירה בתוך תקופת השכירות

שכרתי דירה לשנה ועכשיו רק עבר שבעיים ואני רוצה לצאת מהדירה ובחוזה כתוב שאם אחד מהצדדים לא מקיים מה שכתוב בחוזה זה יגרום קנס של חדש שכירות. אז אני שואל האם אם אני מודיע זמן מה לפני שאני יוצא מהדירה אני צריך לשלם משהו, או לא?
וכן אם כל מה שכתוב בחוזה זה רק לפני שאני נכנס אבל אחר כך יש כללים אחרים, או לא? ואיך אני יכול לצאת מהדירה אם אני לא מוצא עוד שוכר?

תשובה:

שלום רב,

לא ניתן לענות תשובה ברורה מבלי לראות את החוזה.
בדרך כלל אין אפשרות לעזוב את הדירה בתוך תקופת השכירות גם אם מודיעים מראש. ואם עוזבים את הדירה מבלי להשיג שוכר חילופי חייבים להמשיך ולשלם דמי שכירות מלאים עד סוף תקופת החוזה.
כל התנאים בחוזה תקפים בין לפני שנכנסים לדירה ובין לאחר שנכנסים, אלא אם כן מפורש (או משתמע) אחרת.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שטז סעיף א וקצות החושן שם סק"א