מעבר בשבת באזור שיש בו מצלמה

האם אפשר לעבור במקום שיש מצלמה בשבת ששומרת את כל מה שמסריטה, ומה אפשר לעשות אם אסור לעבור, הרי כל הזמן אנחנו מצולמים?

תשובה

אם אין לך שום עניין שהתמונה שלך תיראה על המסך, יש פוסקים שמתירים לעבור ליד מקום שיש בו מצלמה, ויש אוסרים. והמיקל יש לו על מי לסמוך, ובפרט במקום צורך.

מקורות

עיין בספר אורחות שבת ח"א פרק ט"ו הערה נ"ה שהאריך בזה והביא את דברי המתירים והאוסרים בזה.

יש כאן שני צדדים לאסור, א. מחמת איסור כותב, ויש אוסרים מטעם זה, וסברת המתירים שאינו נחשב כתיבה, וכמו כשאדם עומד ליד מראה שאינו נחשב כמצייר את עצמו ועוד כמה סברות נאמרו בזה עיין שם, ב. משום שהוא משנה את הזרמים בחשמל, ונחלקו הפוסקים אם

הצטרף לדיון

תגובה 1