רימון שיש בו כתמים חומים וחריצים

אם נתגלו בגרעיני הרימון כתמים חומים וחריצים הוא ראוי למאכל?יש לציין שהרימונים נקטפו מעץ בודד במושב והוא לא טופל ולא הושקה אלא רק ממיי הגשמים?

תשובה:

חריצים חומים או כתמים בגרעיני הרימון, אינם מראים על נגיעות, אבל מאחר וברימון שלא מטופל, הנגיעות של תולעים שכיחה מאד, צריך לבדוק היטב שאין תולעים ברימונים.

הריני לצרף בזה את הליך בדיקת הרימון, כפי המופיע בספרי תולעת שני, ויש בזה מענה על כל שאלותיכם אודות הנגיעות ברימון.