השקעה בקידום העסק במקום להפריש מעשר מיד

בוקר טוב
יש לי עסק שהרווח שלו לדוגמה הוא 100 אלף דולר לשנה, אני מבין שאני צריך לתת מעשר 10 אלף דולר. השאלה שלי היא האם מותר לי להשקיע את הכסף הזה, 10 אלף דולר, בשנה הבאה בתוך העסק בשביל לקדם אותו, במקום לתת מעשר?
אז לא אצטרך לתת 10 אלף דולר וזה לא יגרום לי נזק, אולי פחות רווח על ה-10, אבל לא נזק כלכלי?
מחכה לתשובה ותודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אם יש לך את הרווחים בכסף מזומן, עליך להפריש 10% ממנו בסוף השנה (ערב ראש השנה) ולמסור לצדקה מיד. אבל אם אין לך רווחים במזומן אפילו אם מחיר המניות או הנכסים עלו, כל עוד שלא מכרת אותם, אינך חייב להפריש מהם מעשר.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 28 עמוד ג דין 9 וגליון 29 עמוד ג דין 11