מה רמת הנגיעות של גרעיני צ'יאה? ומה אופן בדיקתם לפני אכילה?
תשובה:
גרעיני צ'יאה, הם זרעי מרווה מסוג מיוחד ומיובאים בד"כ מארצות דרום אמריקה, ומשמשים כאומגה 3. למעשה במעבדת המכון טרם בדקנו זרעים אלו [ובעזה"י נעשה זאת בקרוב].
עכ"פ כעת יש למשטח את הגרעינים על משטח לבן, ולהעביר את הגרגרים אחד אחרי השני ולראות שאין חרקים גדולים יותר ממזיקי המחסן כגון חיפושית הטבק וכיו"ב,] ואין זחלים לבנים.
לאחר מיכן לבצע בדיקת בטחון, של הכנת ליטר מיים על 3 כפות מלח, ולאחר שהמלח מומס, לשפוך את הגרעינים ולערבב במהירות את כל הגרעינים, וכל מה שצף להסיר, ולכאורה אפשר להתמש לכתחילה לאחר מיכן בגרעינים ללא חשש.
שניאור ז. רווח
שאלה
האם גרעיני צ'יה כשרים לפסח תשע"ג?
תודה וחג פסח כשר ושמח
הם קטניות.
כבר עשו בדיקה לענין תולעים?
אינני יודע, תפנה לרב רווח באתר שלו.
מה הכתובת
https://hamachon.co.il/he/bookstore/
היי כבוד הרב לא מובן דרך בדיקה לערבב את הזרעים עם מים ומלח מכיוון שכאשר הם במגע עם מים הם מתנפחים
הרב רווח כבר הרבה שנים לא איתנו באתר, אני מניח שכוונתו לעירבוב מהיר מאוד ומיד לשפוך, אינני יודע… בכל מקרה זה לא חיוב העיקר מה שכתב תחילה.
ומה אם רוצים לטחון את הזרעים
יש לשטוח קודם ולראות מה יש ואם נראה נקי אפשר לטחון.
השאר תגובה