נסיעה עם גוי לבית הכנסת בשבת

האם אסור להיות מוסע בשבת לביהכ"נ ע"י גוי כאשר סוכם ע"כ לפני שבת ובית הכנסת אינו במרחק הליכה?

תשובה:

אסור.

הכלל הוא שכל מה שאסור לומר לגוי לעשות בשבת, אסור לומר לו לעשות זאת גם בערב שבת שיעשה בשבת.

מקורות:

שו"ע או"ח סי'רעו, וסי' שכו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם אסור, מכמה סיבות, הראשונה שכל פעולה של כניסה ויציאה מרכב כרוכה בכמה איסורים דאורייתא, ודרבנן, בנוסף לכך יש בזה איסור של מראית עין, ואיסור של עובדין דחול