פלסטר לענין חציצה בנט"י

כשיש פלסטר על האצבע ומתכווין להשאירו ורוצה ליטול ידיו לסעודה האם צריך להסירו או לחבוש נילון או שיכול ליטול כך?

אשמח לקבל תשובה עם מקורות

תשובה:

פלסטר שקשה להורידו, או שהפצע שורף כאשר נוטלים את הידיים, מותר ליטול ידיים על גבי הפלסטר.

אם הפלסטר לא דבוק בחוזקה ויש חשש שמא יפול בשעת הסעודה, מן הראוי להורידו וליטול ידיים ללא הפלסטר ושוב להניח פלסטר, אפילו אם זה שורף קצת בשעה שנוטל ידיים.

בכל מקרה אם נטל ידיים ובאמצע הסעודה הפלסטר נפל, יש ליטול שוב ידיים בתוך הסעודה כדי להמשיך הלאה בסעודה [ואין צריך לברך שוב על נטילת ידיים], ואף אם מחזיר את אותו פלסטר יש ליטול שוב ידיים.

כאשר הפסלטר הוא רק ל"רווחא דמילתא" והיינו שאינו נצרך כ"כ, יש להורידה קודם נטילת הידיים.

אין להניח ניילון על גבי הפלסטר, כיון שאפשר ליטול על גביו, ועל ידי הנחת הניילון, יש מקום שלא נוטל, ולא התירו זאת רק במקום שיש לו תחבושת ואינו יכול ליטול את חלק היד המגולה, או במקרה והתחבושת אינה נקיה ואינו רוצה לאכול עם תחבושת מלוכלכת.

מקורות:

עי' שו"ע סי' קס"א ס"א ובמשנ"ב שם.