טבילה והגעלה לסירים חדשים

קניתי סירים למטבח וברצוני להשתמש בהם האם הם צריכים טבילה או הגעלה ? ואם כן אז איך עושים ?

תשובה:

סירים חדשים שלא השתמשו בהם ונעשו במפעל של גויים, חייבים להטבילם בברכה, במקוה כשרה לטבילת כלים.

[יש מחמירים להגעילם, אולם מעיקר הדין בכלי חדש גם בזמנינו אין צורך בהגעלתו, למעלה מן הצורך, אפשר למלאותו במים ולהרתיחו עד שיבעבעו המים ויגלשו מסביב ודי בכך לכל הדעות והחומרות].

יש לציין שמקוה "גברים" אינו כשר לטבילת כלים, אלא אם כן נעשה באופן המועיל, אולם הרבה מן המקואות אינן כשרות לטבילת כלים, ולכן אין להטביל את הכלים הנ"ל במקוה גברים.