לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שלום בית

בני זוג שיש ביניהם בעיות בשלום בית, ורוצים לילך ליעוץ, האם כדאי להם להתייעץ בנושא בדווקא עם השדכן שלהם ? על דרך הנאמר בגמרא "לך לאומן שעשאני" וכאן השדכן הוא האומן שעשה את השידוך.

תשובה:

שלום רב.

חז"ל מספרים לנו שמטרוניתא שאלה מה הקב"ה עושה מששת ימי בראשית ועד עתה, ונענתה שהוא יושב ומזווג זיווגים, א"כ ברור שהאומן שעושה את השידוכים אינו השדכן, אלא בורא עולם בכבודו ובעצמו יושב ומזווג זיווגים והשדכן הוא שליחו בעולם לבצע את שליחותו.

וכך לכל אדם יש תפקידו ושליחותו בעולם הזה, יש שתפקידו שדכן, ויש שתפקידו להעמיד תלמידים, יש שתפקידו לפסוק בהלכה, ויש שתפקידו לעסוק בקירוב לבבות לאביהם שבשמים, ויש גם את מי שתפקידו לעסוק בשלום הבית אצל מי שזקוק לכך. וכפי שברור לך שכאשר ישנה בעיה לבבית לא ניגשים לרופא גסטרו אלא לקרדיולוג, כך בכל תחום בחיים צריך למצוא את האדם המתאים שתפקידו ושליחותו בעולם הוא בנושא בו אנו עוסקים באותו זמן.בהצלחה רבה.

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006