דיני שבעה ואבילות לכלה שאחיה נפטר לאחר החתונה

האם כלה יושבת שבעה על אחיה שנפטר לאחר החתונה ומה דיני האבלות לאחר השבעה, לבישת בגדים חדשים וכו'

תשובה

קודם צריך לגמור את שבעת ימי המשתה, ואחר כך יושבת שבעה, (כרגיל לשבוע ימים), כל הדינים שנוהגים בימי השלושים, (השתתפות בחתונה וכו'), נוהגים שלושים יום מהזמן שהיא מתחילה לשבת שבעה.

בשבעת ימי השמתה – מותרת בקניות ומתנות.

תנוחמו מן השמים

מקורות

עיין בהגהות רע"א לשו"ע יו"ד סימן שמ"ב שכתב שאם כבר כנס לחופה ואחר כך מת קרובו קודם צריך לגמור את ימי המשתה ואח"כ חלים עליו דיני אבלות, ומה שכתבנו שמתחילים למנות שלושים, מהזמן שמתחילה לשבת שבעה, כך מבואר בשולחן ערוך שם.