קניית מוצרים במבצע עבור אדם אחר כשרק הקונה עומד בתנאי הדרוש למבצע

שלום
עשיתי קניות בחנות מעל 100 שקל וניגש עלי מי שהוא וביקש ממני לקנות לו עופות במבצע למי שקונה מעל 100 שקל בלבד האם היה מותר לי לקנות בשבילו
2.מה הדין אם הקופאי היה מרשה לי האם יש לו כוח לזה
תודה

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול לקנות עבור אחרים.
ההגיון הוא שאין דרישה שתאכל את העופות בעצמך, אלא אתה יכול למכור לכל מי שרוצה. בקופות חולים וכדומה אסור לקנות יותר מהכמות שנצרך למבוטח, כדי להעביר לאחרים. אבל במבצעים אלו בין כך מוכרים במחיר מוזל כמות שהיא פחותה ממה שמשפחה נצרכת, מסתבר שניתן למכור או להעביר את הזכות לאחרים.
עדיף לשאול לקופאי, ויש זכות לקופאי להפעיל מעט שיקול דעת.

מקורות:

לעניין אם אורח יכול לתת לאחרים עיין עלון המשפט גליון 36 עמוד 4.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד ידידי הגאון החשוב שליט"א.

    אחרי מחילת כבוד תורתו לא אמנע מהלהביע את דעתי שזה ודאי בגדר גניבת דעת ואפשר שהוה גזל גמור משום שזה מקח טעות וממילא לא זכה בעוף.

    ידידך המכבדך מאוד
    מרדכי פוגל

  2. לכאורה במבצע מסוג כזה של קנה ב100- קבל כך וכך, מסתבר שבעלי המקום החליטו שכדי לעודד קניות במקום שלהם דווקא כדאי להם 'להפסיד' רווח יותר גדולשהיו יכולים להרוויח, ובתנאי שהרווח הכללי מקניות בחנות יעלה. ואם כן, צריך לשאול האם בניד"ד שה'רווחים' שציפה בעל החנות להרוויח – הורווחו, האם איכפת ליה מאיזה כיס יצאו הדמים?
    ולגבי טענת ה'מקח טעות'- לו יצויר שנבקש מבעל הבית לבטל את המקח, שיחזיר את הכסף וניתן לו את העופות בחזרה, יש מציאות כזו שבעל הבית יחזיר?