חביתה שהונחה בצלחת בשרית ורוצה לאוכלה עם חלב

צלחת חד פעמי דקה עם בשר גוש רותח שהונחה על השיש שלכאו' מבשל כדי קליפה
ובאתו היום הונח צלחת ח"פ עם חביתה רותחת באותו מקום מה דינו לאוכלו עם חלב יחד והאם יש נפק"מ אם השיש היה רטוב או לא
תשובה:
מותר אפילו אם השיש היה רטוב.
ביאור:
קודם כל צריך לדעת שגם אם הניח את החביתה בצלחת בשרית, גם מותר לאכול אותה עם חלב, מפני שהחביתה אינה חלבית בעצמה, ומאכל פרווה שמקבל טעם מכלי בשרי, (שלא בדרך בישול), הטעם שנבלע בחביתה נחשב לטעם שני, (הטעם שבכלי הוא טעם ראשון, ואחרי שנכנס לאוכל נחשב כטעם שני), וטעם שני של בשר מותר לאוכלו עם חלב. [וכפי שמבואר בשו"ע יו"ד סימן צ"ה].
ובעיקר שאלתך צריך לדעת שהטעם של הבשר, בכלל לא נבלע בשיש, שהרי יש צלחת שמפרידה ביניהם, והבשר נותן טעם רק בצלחת, ולא בשיש.