קנית מוצר סגור וכשר בחנות ללא הכשר

ברצוני לשאול שאלה בעניין הכשרות. האם מותר לקנות מקיוסק (שפתוח בשבת), שתיה סגורה או ארטיק כמובן עם כשרות על גבי העטיפה? כי לפי מיטב הבנתי, חל איסור לקנות ממקומות שאין בהם תעודת כשרות מהסיבה שלא לפרנס מקום שאיננו כשר.
אשמח לתשובה,
בשורות טובות!

תשובה:

כאשר ישנה אפשרות שלא לקנות במקום שמחלל שבת, הרי שודאי מן הראוי וההגון שלא לקנות במקום כזה הרומס ברגל גסה את קדושת השבת.

אולם אם אין מקום אחר בסביבה שאפשר לקנות בו, אין איסור מן הדין לקנות בו.

מקורות:

ראה כאן