חישוב הוצאות שכירות לעניין מעשר כספים

כאשר מעשרים מורידים את ההוצאות עבור העבודה כגון דלק לעבודה וחזור אם נוסעים באוטו וכן על זה הדרך.

אם נאלץ אדם לגור במקום יקר יותר ולשלם 1000 ש"ח שכירות יותר עבור דירה באותה רמת חיים (ואולי אף נמוכה), כדי שיתאפשר לו לעבוד באותה עבודה האם זה נחשב גם הוצאה לצורך העבודה לעניין מעשר?

תשובה

אם כל מה שאתה גר במקום היקר הוא רק בגלל העבודה שלך, הרי זה נחשב להוצאה ואתה יכול להוריד את זה מכספי מעשר.

מקורות

כתוב בספר מעשר כספים בשם ספר בית דינו של שלמה שאם אדם נוסע לעסקים ומחמת זה צריך לקנות אוכל יותר יקר יכול לחשב את זה כהוצאה לצורך העבודה, ומסתבר שגם אם צריך לגור במקום יותר יקר שנחשב כהוצאה לצורך עבודה.