לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הזמנת מחלל שבת לקידוש וסעודת שבת

אני לא שומר שבת. האם מותר לי להגיע לסעודת שבת בבית של שומרי שבת, על מנת שאוכל לזכות בשמיעת קידוש וברכות, דבר אשר איני רואה או זוכה בו בד"כ.
שומרי השבת חוששים שחילול השבת שלי ייחשב עליהם משום שאני מגיע אליהם, אך איני שומר שבת.
האם מותר להם להזמין אותי לסעודת שבת או לא?

תשובה:

שמיעת קידוש וברכות היא מצוה גדולה, ואשריך שהנך חפץ לזכות בזה.

אולם מאידך גיסא, כל יהודי באשר הוא יהודי, גם אם עדיין לא זכה לשמור בפועל את השבת, חייב בשמירת שבת.

הכלל ההלכתי הוא שאסור ליהודי לגרום ליהודי אחר לעבור על איסור כל שהוא, [דבר זה נקרא "לפני עיור לא תתן מכשול"], מאחר וכן, אם על ידי כך שתרצה לבוא לשמיעת קידוש תעשה זאת על ידי נסיעה בשבת וכד', הרי שיש מניעה מיהודי אחר להזמין אותך לשבת, אלא אם כן תשבות את שבתך בביתו, דבר שהנסיון מוכיח שגורם עונג גדול גם לרחוקים עדיין משמירת המצוות.

הצטרף לדיון

תגובה 1