היתר עיסקא כשמוציאים משכתנא עבור אדם אחר

כבוד הרב,
אני לוקח משכנתא בשביל לעזור לאבי עם חובתיו אבי הבטיח לי שבע"ה לכשיתפאשר לו הוא יחזיר לי את כל ההוצאות שהיו לי, האם אני צריך לחתום איתו היתר עסקא.
בתודה
ויישר כח על האתר הנפלא

תשובה:

שלום רב,

אם ההלוואה היא מבנק בחו"ל חייבים לחתום על היתר עיסקא, ובבנק בארץ ישראל לכתחילה עדיף לומר שההלוואה יהא לפי אותם תנאי היתר עיסקא של הבנק, אבל בדיעבד אין צורך בכך, כיון שבסתמא ההלוואה היא על פי אותם תנאים.

מקורות:

כן כתבו האחרונים על פי הט"ז ביו"ד סי' קע סק"ג.