לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ביקש מחבירו ליסע ברכבו בשבילו, אם חייב על תאונות דרכים

בחור שנסע לאיזה מקום חצי בשבילו חצי בשביל הישיבה ובדרך דפק את הרכב ויש להדגיש שהישיבה משלמת על הדלק לאותו מקום האם הוא צריך לשלם את כל הנזק או רק חצי?

תשובה:

שלום רב,

אם לא סוכם מפורשות על תאונות, הישיבה לא צריכה לשלם את התאונה כלל. סיכום על דלק אינו כולל גם תאונות, לא לשונית ולא מהותית.

מקורות:

עיין רמ"א סי' קעו סעיף מח שתי דעות בעניין שליח בחינם שנאנס בדרך, אינני יודע אם המקרה המדובר הוא באונס ואם הוא דומה לדין המבואר ברמ"א, אבל בכל מקרה אי אפשר לחייב ממון במחלוקת הפוסקים. גם יש לפטור את הישיבה מדין בעליו עמו.