נטילת תרופה לאחר סעודה מפסקת

האם אדם הנוטל תרופות באופן קבוע, יכול לקחתם לאחר סעודה מפסקת צמוד ככל הניתן לתחילת הצום?

תשובה

יש אומרים שמי שמברך ברכת המזון אחר סעודה מפסקת, חל עליו הצום ונאסר באכילה, ולכן צריך להתנות לפני שמברכים ברכת המזון, שאינו מתכוון לקבל על עצמו את הצום. ויקח את התרופה לא יאוחר מזמן הדלקת נרות.

מקורות

עיין משנה ברורה [תרח,יב] שהביא שיש שכתבו שלאחר סעודה מפסקת חלים דיני הצום, ולכן יתנה שאינו מקבל על עצמו את הצום וכנ"ל.