בילוי בגן חיות (שפתוח בשבת)/ קניית מים מינרליים בחו"ל/ קניה בחנות שבה המוכרים הם גברים/ סחיטת ענבים לצורך קידוש

1)האם בארץ מותר או אסור ללכת ולשלם ביום חול לגן חיות שעובד בשבת ?
2)מותר או אסור לקנות מים מינרליים בחוץ לארץ?
3)בארץ מותר או אסור ליקנות מחנות כשיש בחנות 2 או 3 מוכרים ואין מוכרת?
4)האם מותר ליסחוט את ענבים בצבע אדום או ירוק למיץ בשביל קידוש של שבת ולברך עליה פרי גפן ? תודה רבה.

תשובה

1.מותר. (ויש מחמירים בזה).

2. אם אין תוספות של חומרים אחרים, מותר, (יש היום מיני מים מינרליים עם תוספות של חומרי טעם וכדומה, והם צריכים הכשר, אבל במים בלי תוספות אין שום בעיה).

3. אני לא מבין מה הבעיה לקנות בחנות כזו.

4.מותר לסחוט מיץ ענבים בערב שבת ולקדש עליו בשבת. [שו"ע או"ח סימן ער"ב סעיף ב'].