הנחת תפילין על ידי עובד גוי/פירוש עבד עברי/פירוש יבום

שלום וברכה רבה
לאבי עובד זר מהודו ייתכן והוא ערל האם זה מעכב שיניח תפילין לאבי?
מה פירוש עבד עברי וגם מה פירוש לא יהיה בך קדש וגם מה פירוש יבום
תודה להארותיכם ופסיקתכם תבורכו מפי עליון.

תשובה:

במקום שאין שם יהודי שיוכל להניח לו תפילין אפשרי שגוי יניח תפילין ליהודי.

עבד עברי, הכוונה ליהודי שמכר את עצמו לחבירו לעבד, או שבית דין מכרוהו לאחר שגנב ולא מצאה ידו להחזיר את גניבתו, אולם דין זה של עבד עברי לא קיים בזמן הזה, והיה קיים רק בזמן בית ראשון, שאז היה מושג של "יובל".

"יבום" – כאשר מת אחד האחים בלא בנים, אשתו אסורה להתחתן אלא צריכה או יבום דהיינו שאחד מהאחים ישאנה לאשה, או שתחלוץ לאחד האחים כפי דיני "חליצה" ואזי דבר זה מתירה להינשא לכל אדם. – יש להדגיש שכאשר יש לאדם זה זרע בן או בת או נכדים מכל סיבה שהיא, הרי שאשתו אסורה על האחים באיסור כרת משום אשת אח, וכל האמור הוא דווקא כאשר אין בנים לאח.

מקורות:

תפילין : כאן

עבד עברי: רמב"ם הלכות עבדים פרק א הלכה א והלכה י.

יבום: רמב"ם יבום וחליצה פרק א, שו"ע אבן העזר סי' קנו ואילך.