תפילת שחרית קצרה או השלמה בדרך

מה הדין בתפילה
אם אני רגילה להתפלל תפילת שחרית מלאה ברכות השחר פסוקי דזמרה קורבנות והכל , אך ברוב הפעמים אני לא מספיקה להתפלל מפאת הזמן שאני צריכה לצאת לעבודה ויש לי זמן נסיעה עד לעבודה של שעה
האם אני יכולה להשלים בדרך או להפסיק לגמרי ולהתפלל רק מה שאני מחויבת כגון ברכות השחר שמע ישראל שמונה עשרה ועלינו לשבח?

תשובה

את חלקי התפלה שאת חייבת להתפלל, תתפללי לפני שאת יוצאת לדרך, ואם את רוצה להשלים את השאר בדרך את יכולה, אבל את עיקר התפלה ראוי להתפלל בבית מתוך יישוב הדעת, ולא באמצע הדרך.